HTML

oktatás-filozófia

oké, hogy van iskola, de miért? milyen jó lenne, ha összetalálkoznának azok az emberek, akik gondolnak erről az egészről valamit. valami nem aprópénzt. valami teljességgel haszontalannak tűnőt. Ha gondolatok ébrednének, inspirálódnánk. ki tudja? hátha hasznos ez az egész valahol.

Friss topikok

  • eaposztrof: Nagy érdeklődéssel kérdezem, hogy látható már valahol az akkor problémafa? Látja valaki esélyét új... (2021.01.29. 01:48) problémafa
  • hanger: :) újabban az ofoe oldalán vannak írásaim. ofoe.hu (2013.01.22. 11:06) a szakoktatás sem lehet mesés
  • Ghandino: Miért is kell megtanítani egy gyereket írásban osztani? Nos, mint reálos tanár az alábbi érveket t... (2011.12.23. 01:40) osztás
  • asdsf: De azért, hogy tanuljon valamit had mondjam el, hogy aki ebben a világban számon kéri egy emberen,... (2011.12.15. 11:20) Algernon jelenség az oktatásban
  • hanger: ez a tanárok hiábja. a tanártársadalom hibája. a tanárok összességében azért elégedettek a helyzet... (2009.09.24. 14:27) tanári fizetés

Linkblog

2009.04.03. 21:32 hanger

"extra türelemmel"

már egyáltalán nem tanítok, úgyhogy már csak másodkézből jönnek infók hozzám.

tegnap elsétáltam egy villanypózna mellett, amin egy mat-fiz tanár reklámozta magát. elmesélte, rajta, hogy ezen tárgyak mely szintjén tud hatékonyan oktatni, hogy hol lehet érdeklődni, satöbbi. a legfontosabban kiemelt rész az volt, hogy "mat-fiz tanítás extra türelemmel". azóta gondolkodom, hogy ez miért lehet. mármint miért írhat egy tanár ilyet. el nem tudom képzelni.

parkettás vállal parkettázást mindennemű helyszínen. akár több szobát is. extra türelemmel, még a legutolsó szoba második felébe is teszek parkettát.

fogorvos extra türelemmel vállal fogfúrást. még ha nagyon nagy a luk a fogában, akkor is hajlandó vagyok a fúróval kitisztítani.

taxisofőr vállal extra türelemmel fuvarozást. akár száz kilóméteren át is folyamatosan vezetve. még akár akkor is, ha dugó van.

mosoda vállalja az ön ruháinak kimosását. még ha akár ötnél több ruhát hoz, még akkor is hajlandók vagyunk, mindet kimosni.

napszámos extra türelemmel vállal gyomlálást. még a nap második felében is hajlandó vagyok gyomlálni, sőt, külön felárért olyan helyes is hajlandó vagyok gyomlálni, ahol pár héttel korábban már egyszer gyomláltam.

programozó extra türelemmel vállalja száz sornál hosszabb programok készítését. még a kilencvenkilencedik sorban is hajlandó vagyok hibát keresni, ha nem működik a program.

karmester extra türelemmel vállalja, hogy akár az egész koncert alatt végig vezényel. még akár wágnereket is, amik nagyon-nagyon megerőlltetően hosszúak.

szobafestő extra türelemmel vállalja akár szálloda kifestését is. még a legutolsó szobát is hajlandó vagyok kifesteni.

milyen egy tanár extra türelemmel? még azt is hajlandó tanítani, aki tanul? vagy hajlandó lassabban tanítani valaminél? mi az eget jelent, hogy egy tanár türelmes? nem kiabál? miért? egy szobafestő extrán türelmes ha nem kiabál? mi van itt???

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://oktatasfilozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr631044801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meseszép 2009.04.05. 20:51:12

off. tele a postaládád, ürítsd ki :)

zoldbeka · www.zoldbeka.freeblog.hu 2009.04.16. 19:43:43

De jó, hogy vagy! Gratulálok a kiskölyökhöz - kissé megkésve ugyan!
És amúgy mi újság veled?

hanger 2009.04.17. 06:32:46

gyerek nagyon jó móka. tényleg. hatalmas kaland, csupa vidámsággal.
amúgy munkában meg haladok, igyekszem tudásom, képességeim legjavát nyújtani. építgetek egy kis kutató céget, egy kis főiskola falai között. egyelőre minden jól halad. szeretek elvégre céget építeni, bár tanítani tényleg sokkal jobban szerettem.

IZs 2009.04.19. 17:39:39

Örülök, hogy ismét vagy, babázni manapság e legjobb és legeredményesebb dolog számomra is ( unoka, harmadik).
Régen alapvető követelmény volt a pályán a türelem, ma már nem elvárás, ezért extra. Azt persze én se értem, egy magántanár mitől türelmetlen az egyszem tanítványával, de egy-egy 30-fós osztályban jóadag extra türelemet szükséges előkotorni magamból mondjuk a nap 8. tanítási óráján, amikor a 20-szor tesznek fel olyan kérdést amit félórája magyaráztam el
süti beállítások módosítása