HTML

oktatás-filozófia

oké, hogy van iskola, de miért? milyen jó lenne, ha összetalálkoznának azok az emberek, akik gondolnak erről az egészről valamit. valami nem aprópénzt. valami teljességgel haszontalannak tűnőt. Ha gondolatok ébrednének, inspirálódnánk. ki tudja? hátha hasznos ez az egész valahol.

Friss topikok

  • eaposztrof: Nagy érdeklődéssel kérdezem, hogy látható már valahol az akkor problémafa? Látja valaki esélyét új... (2021.01.29. 01:48) problémafa
  • hanger: :) újabban az ofoe oldalán vannak írásaim. ofoe.hu (2013.01.22. 11:06) a szakoktatás sem lehet mesés
  • Ghandino: Miért is kell megtanítani egy gyereket írásban osztani? Nos, mint reálos tanár az alábbi érveket t... (2011.12.23. 01:40) osztás
  • asdsf: De azért, hogy tanuljon valamit had mondjam el, hogy aki ebben a világban számon kéri egy emberen,... (2011.12.15. 11:20) Algernon jelenség az oktatásban
  • hanger: ez a tanárok hiábja. a tanártársadalom hibája. a tanárok összességében azért elégedettek a helyzet... (2009.09.24. 14:27) tanári fizetés

Linkblog

2008.11.04. 15:24 hanger

nagyon gazdag szülők nagyon szegény gyerekei

hhh nem hármashatárhegy, hanem halmozottanhátrányoshelyzetű. órát tartanék, de két gyerek leállíthatatlanul verekszik tőlem karnyújtásnyira. nem válnak be a szokásos hagyd már abba, ejnyebejnye, stb. aztán leültem tőlük kb fél méterre, uott pofával lekönyököltem, és a pofámnál is unottabban megkérdeztem az egyiket, hogy "te tényleg ezt hívod verekedésnek, hát ez technikailag valamit rettenetesen szánalmas. egy ilyet még falusi kocsmában is kiröhögnek. ha verekedésből akarsz élni, legalább azt megtanulhatnád" lefagytak. kb fél percig egyik sem mozdult. ööööö... akartak visszavágni, de semmi sem jutott eszükbe. aztán az egyik nekikezdte mégkiadósabban ütlegelni a másikat. akkor már teli szívvel kiadósan kinevettem őket. nem volt kedvük folytatni utána. megltájuk jövő héten mi lesz. aztán beszélgettem vele szünetben, mert bentmaradt számítógéppel játszani. valami egymástpüfölős játékot játszott. de nem olyat, ahol nyomkodni kell, hanem ahol két csatasor egymásnak szembemegy, és csak bámulni kell a vérengzést.
- úúúúúúdejó ááááá buffff, iiiiii, áááá... (nem volt hangkártya, így hangaláfestett)
- szegény zöldek. nem sajnálod őket? - kérdeztem, de fel sem néz, úgy válaszol
- nem, megérdemelték. puffff áááá...
- és mivel lehet kiérdemelni egy ilyet?
- hát ha nem készül el valamivel amit megígér, vagy elfelejt elmenni valahová, vagy ha (itt egyszercsak E/1-be vált, és fokozódik a bevonódása) megígérem, hogy ma nem felejtek el elmenni angolórára és mégis elfelejtek.
mindeközben a feltűnően ellenszenvesen dagadtra hízlalt arcából egyszercsak egy olyan szánalmas, meggyötört, senki által nem szeretett, megbocsátást hírből sem ismerő, szeretetre éhes arc nézett rám, alig tudtam nem elbőgni magam. mit lehet egy ilyen gyerekkel csinálni?

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://oktatasfilozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr49749461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meseszép 2008.11.04. 20:54:03

azt, amit tettél.
odafigyelni rá.

zoldbeka · http://www.zoldbeka.freeblog.hu 2008.11.04. 21:04:17

Egyetértek, szép volt. És igazi pedagógus vagy (amiről, nem ismerve téged, eddig nem győződhettem meg, bár olvasva téged, reméltem és hittem)!

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.11.07. 13:13:07

verd meg...a szüleit =)

persze írhattam volna két oldalt is a költői kérdésedre válaszul. de röviden és velősen ennyi.

meseszép 2009.01.29. 15:59:26

mi van veled? olyan régóta hallgatsz
süti beállítások módosítása